Sådan laver du en god Facebook side

Hvis du har en virksomhed eller en hjemmeside, så kan det være en rigtig god idé at lave en Facebookside til den, hvor folk kan følge med. Dette er godt udadtil og her man kan bidrage med noget mere personligt end hvad man ellers kan, ved bare at have hjemmesiden. Dermed kan dine kunder eller følgere nemt få fat i dig, komme med feedback og kommentere på forskellige ting. Her kan du få gode tips til, hvordan du opbygger en populær Facebookside.

Guide til at opbygge populær Facebook side

Det er nemt at oprette en side på Facebook, og social media marketing er ved at blive mere og mere populært. Inden du starter er det vigtigt at have et klart mål. Sæt et mål for din side og find ud af hvad din målgruppe skal være og hvilket område du ønsker de skal komme fra.

Trin for trin

  • Start med at udvælge et passende profil- og coverbillede til din side. Det er sjældent at nogen vil synes godt om en side uden nogen form for billeder. Derefter kan du lave en beskrivelse af siden, og sørg for at gøre den præcis og spændende, så folk vil følge dig på siden.
  • Når du har opbygget et fint design til din Facebookside, så er det tid til at få nogle der vil synes om din side: likes! Her kan du med fordel bruge Facebooks egen advertising, hvor du kan betale et beløb for at nå ud til en række mennesker med et budskab. Dette kan f.eks. være et opslag om hvorfor folk skal like din side. Det er vigtigt at du udarbejder en god annonce, for at få flest mulige til at synes godt om din side. Du har den fordel at du selv bestemmer aldersintervallet og hvor i målgruppe skal komme fra, så du kan lave en meget målrettet annonce. Du skal ikke kaste dig ud i at købe din fans; 100 målrettede fans er bedre end 1000 tilfældige.
  • Når du har sat din annoncering i gang, så kan det være en fordel at synes godt om andre sider, inden for din branche eller som har en relation til det indhold du har på din hjemmeside. Her kan man også interagere med siderne ved at kommentere på deres opslag, synes godt om dem og dele dem. Det er også en god idé at tagge siderne, hvis du f.eks. omtaler dem, bruger et af deres billeder eller skriver om deres produkter etc.
  • Når du begynder at få fans på siden, så er det vigtigt at du husker at interagere med dem også. Spørg dem om nogle spørgsmål, som de nemt ville kunne komme med et svar på. Her kan du komme med generelle spørgsmål, trivia spørgsmål etc. Hvis du har nogle gode billeder, videoer eller citater, så del dem også på din side, da du kan risikere at de går viralt og det er godt for at din side bliver set af mange.
  • Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt at din Facebookside er aktiv, og gerne flere gange om ugen. Det er de færreste der vil synes om din side, hvis dit sidste opslag er for mange måneder siden.